salamisol@gmail.com

STANISLAVSKI:ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙA: Γ. ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ-AMERICAN ACADEMY OF DRAMATIC ARTS NY

kastroynis

Σε συνέχεια των εισαγωγικών σεμιναρίων που έγιναν στις 12 & 19 Οκτωβρίου, 2014, στον Πειραιά, πάνω στο σύστημα STANISLAVSKI και την «ΜΕΘΟΔΟ», και των ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ που ακολούθησαν 16/11/15, 30/11/15, 13/12/15, 3/1/15, 18/1/15,1/2/15, 15/2/15, 1/3/15, 15/3/15, 29/3/15, και 26/4/15 στην Καισαριανή, θα πραγματοποιηθεί τώρα την μεθεπομένη Κυριακή, 10/5/15 και ώρα 12μμ-3μμ, το 12ο ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ εφαρμόζοντας μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς τις αρχές του STANISLAVSKI & της «ΜΕΘΟΔΟΥ». Θέλω να υπογραμμίσω ότι:

ΠΡΩΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ! ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ!

&

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ! ΚΑΤ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΤΟ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»), ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΚΛΠ.

Εισηγητής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ, Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής AMERICAN ACADEMY OF DRAMATIC ARTS, N.Y.C. & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ. Αυτή τη φορά το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10/05/2015, και ώρα 12 μ.μ. έως 3 μ.μ. στην ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Βρυούλων 129 (πλησίον Δημαρχείου Καισαριανής).

Για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήσετε μαζί μου Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-7μμ στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ και στα τηλέφωνα: 2104114650 ή 2104130996 ή στείλτε μήνυμα στην σελίδα μου στο Facebook: www.facebook.com/amfitheatrotheatrikiskini

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για το μεγάλο ενδιαφέρον σας! Θα χαρώ πολύ να γνωρίσω από κοντά όλους εσάς που θέλετε να ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΕ στο σύστημα STANSLAVSKI και την «ΜΕΘΟΔΟ» και να κάνετε ένα πραγματικό ταξίδι ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ μέσα από επιλεγμένες θεατρικές ασκήσεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας στο σεμινάριο, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή είτε
1) στα τηλέφωνα του ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ: 2104114650 ή 2104130996 (Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-7μμ) είτε
2) στέλνοντας γραπτό μήνυμα στη σελίδα ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στο λινκ: www.facebook.com/amfitheatrotheatrikiskini.
3) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για αυτό να δηλώσετε ΕΓΚΑΙΡΑ συμμετοχή
4) Θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

*ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 20 ευρώ

*ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 3 ώρες: από τις 12μμ-3μμ (την Κυριακή, 10/5/2015)

Οι συμμετέχοντες στο ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ σεμινάριο:«Ο STANISLAVSKI & Η ΜΕΘΟΔΟΣ» θα γνωρίσουν μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις (κυρίως αυτοσχεδιασμούς) τις βασικές αρχές του Constantin Stanislavski και της «Μεθόδου» για ψυχολογικό ρεαλισμό και συναισθηματική αυθεντικότητα. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε όσους θεατρόφιλους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα «μυστικά» της υποκριτικής τέχνης όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πράξη (ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ)-γιατί το θέατρο δεν είναι αφήγηση αλλά ΠΡΑΞΗ, και μέσα από την πράξη, την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ και ΑΝΕΠΙΤΗΔΕΥΤΗ ΠΡΑΞΗ βγαίνει η δημιουργία!

Θέλω να υπογραμμίσω ότι μέσα από τα μαθήματα υποκριτικής μαθαίνουμε να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τους άλλους και πρώτα από όλα τον εαυτό μας. Έτσι αποκτάμε υψηλή ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ, ενισχύουμε την ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ μας, και αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Με λίγα λόγια το θέατρο είναι ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Βοηθάει όλους μας όχι μόνο στην προσωπική μας ζωή, αλλά και στην κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή!

Η «ΜΕΘΟΔΟΣ»
Στόχος της «Μεθόδου» είναι η γνωριμία με τον εαυτό μας (αυτογνωσία). Αυτό επιτυγχάνεται επιχειρώντας ένα «ταξίδι» στα μύχια της ψυχής μας προκειμένου να ανασυρθούν σκέψεις, μνήμες, εμπειρίες και να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση και ολοκλήρωση ενός ρόλου.

Παράλληλα η «Μέθοδος» επιχειρεί να απαλλαγούμε από τα βαρίδια εγκατεστημένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων, ταμπού, και πάσης φύσεως αναστολών. Επιδιώκοντας κάθε φορά την απόλυτη απογύμνωση και αποδόμηση του προσωπικού συστήματος συμπεριφοράς του κάθε εκπαιδευόμενου, επιτυγχάνεται η ανασύσταση ενός νέου και αυθεντικού χαρακτήρα πιστό στον εκάστοτε ρόλο χωρίς να υποκύπτει σε εύκολες και «κωδικοποιημένες» (στερεότυπες) «μανιέρες» ή «μούτες» ασφαλείας, δηλαδή σε ένα στυλαρισμένο ή επιτηδευμένο παίξιμο. Ο ηθοποιός δεν κρύβει τίποτα, δεν μιμείται, ούτε προσποιείται, αλλά μεταμορφώνεται, χρησιμοποιώντας το κείμενο μόνο σαν εργαλείο για να ανακαλύψει τα άπαντα του κορμιού και της ψυχής του. Με όλα αυτά τα όπλα (ψυχικά, πνευματικά, σωματικά) ο εν δυνάμει ηθοποιός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ρόλο.

Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Γιώργος Καστρουνής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα / gift book («ΕΡΑΣΤΕΣ – Ιστορίες και Εικόνες») με τις Εκδόσεις Καλέντη, και το 2010 και το 2012 εξέδωσε δυο βιβλία-ημερολόγια για το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, με τις Εκδόσεις Κοντύλι και με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ». Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός.

Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» (www.amfitheatron.gr & σελίδα στο Facebook:www.facebook.com/amfitheatroxenesglosses) με παραρτήματα στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Σκηνή «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» (www.amfitheatrikiskini.gr & σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/amfitheatrotheatrikiskini) για παιδιά και ενήλικες, επίσης στον Πειραιά και στην Καισαριανή. Τέλος, το 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο, Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/georgekastrounissygrafeasekdotis).
Τα «Μυστικά Γυναικών – Η Κόκκινη Συλλογή» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει με τις δικές του εκδόσεις.

About the Author

Related Posts