salamisol@gmail.com

7ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών” Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID–UNESCO)

7thfest-poster-gr.webΑθήνα, 5 – 7 Ιουλίου 2019

Σάββατο – Κυριακή 2 μοναδικές Παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

 

Με 2 μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 6 Ιουλίου και Κυριακή 7 Ιουλίου 2019) κορυφώνεται η διοργάνωση του 7oυ Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

ANNA DIMITRATOUΜε τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου πλαισιωμένη από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, εκφράζοντας τον Πολυπολιτισμικό Χαρακτήρα του Φεστιβάλ μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας.

Έτσι, θα γίνουμε όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ” όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Θα είναι μαζί μας μεγάλοι χορευτές και δάσκαλοι όπως o διεθνούς φήμης χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος του Bollywood Dance ΝΑZ CHOUDHURY, ιδρυτής των BOLLYFLEX από την Αγγλία, η KINGA MALEC από την Πολωνία, ο Ινδός χορευτής και χορογράφος SUMON RUDRA, η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια SNEHA MISTRI από την Ισπανία, η ILONA KOLACHANA από την Φινλανδία, η VINATHA SREERAMKUMAR από την Ισπανία, οι BOLLY DEEWANI από την Γαλλία, η ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΚΑΡΚΑΡΑΣΒΙΛΗ, η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ κ.α.
Για 1η φορά στην Ελλάδα από το Hong Kong η δασκάλα και χορογράφος OXANA BANCHSHIKOVA μαζί με την ομάδα BEYOND BOLLYWOOD, οι BOLLYFLEX από τη Μεγάλη Βρετανία, oι TARANG από τη Ρωσία, οι SANAM από τη Λιθουανία, οι INDRADANCE από τη Ρουμανία, οι HIDE από τη Φινλανδία, o Ελληνικός Χορευτικός Σύνδεσμος των εκ Γαστούνης καταγομένων «ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» με χοροδιδάσκαλος τον κ. Γεώργιο Ηλιάδη και πολλά άλλα χορευτικά γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης.

deltio typou a1 (34) RESIZEDΣτo πλαίσιο του Φεστιβάλ, (5 – 7 Ιουλίου 2019), θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, μίνι Bazaar αλλά και Ινδικό φαγητό, ένα χαρούμενο Beach party καλωσορίσματος και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την 1η ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO).

Είσοδος σε 1 Παράσταση: 10 ευρώ, Είσοδος σε 2 Παραστάσεις: 15 ευρώ

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αντιόπης 31 – Άγιος Δημήτριος (Μετρό Δάφνης)
Τηλ. / Fax 210 9735 888 – Κιν. 699 711 6407 – 699 255 3320
www.bollywoodacademy.gr, info@bollywoodacademy.gr

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/7o-festival-bollywood-kai-polytismikwn-xorwn/

deltio typou a1 (26) RESIZEDΧορευτές και χορογράφοι από Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Φιλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Λιθουανία, ακόμη και το Χονγκ Κόνγκ, έρχονται

στην Αθήνα για 2 μοναδικές παραστάσεις

 

                Σπουδαίοι καλλιτέχνες του χορού από όλο τον κόσμο, τιμούν με την παρουσία τους το Αθηναϊκό κοινό, με 2 μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2019) όπου και κορυφώνεται η διοργάνωση του 7ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

            deltio typou a1 (62) RESIZED    Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1stBollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου πλαισιωμένη από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών – εκφράζοντας τον Πολυπολιτισμικό Χαρακτήρα του Φεστιβάλ – μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας.

                Θα είναι μαζί μας μεγάλοι χορευτές και δάσκαλοι όπως o διεθνούς φήμης χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος τουBollywood Dance Naz Choudhury – αναμφίβολα ο πιο επιτυχημένος χορογράφος, δάσκαλος και performer του χορού Bollywood στην Ευρώπη – με έδρα το Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο). Το έργο του εμπνέει, καθώς ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης Bollywood που οι παραγωγές του παρουσιάστηκαν για 4 συνεχόμενα  χρόνια στην «O2 Arena» στο Λονδίνο φέρνοντας τον χορό Bollywood σε πολλά διάσημα τηλεοπτικά προγράμματα όπως το «Strictly Come Dancing» και το «The Generation Game». Είναι Ιδρυτής της Ομάδας των BOLLYFLEX και έχουν χορέψει ακόμα και στην απονομή των Νόμπελ Ειρήνης.

                Η KINGA MALEC που κατάγεται από τη Βαρσοβία της Πολωνίας, είναι χορεύτρια και χορογράφος Ινδικών χορών καθώς και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του IPCC (Ινδο-Πολωνική Πολιτισμική Επιτροπή).

                Ο SUMON RUDRA  ο πρώτος Ινδός χορευτής και χορογράφος που είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων Σύγχρονου Χορού, συμμετείχε στο 1ο Ελληνικής Παραγωγής Μπόλιγουντ Μιούζικαλ «India the Land of Love»  και έχει χορέψει στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά ελληνικά κανάλια όπως στο Mega Chanel, Epsilon, Star, κ.λπ.

                HIDE FINLANDΗ διάσημη χορογράφος και χορεύτρια SNEHA MISTRI (Ισπανία), έχει συνεργαστεί με τον διάσημο μουσικό και χορογράφο Nitin Sawhney στα πλαίσια της δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο “Migration”. Έχει επίσης συμμετάσχει σαν   χορεύτρια στην Ευρωπαϊκή περιοδεία της DJ Ritu, στο Joi Karma και στην ομάδα «Shobhana Jeyasingh Dance Company».

                Η ILONA KOLACHANA από την Φινλανδία, που ήταν Δασκάλα Θεραπευτικών Μεθόδων Χορού στο Ινστιτούτο Eino-Roiha το 2017 και ιδρύτρια και χορογράφος των bollywoodkamlees, καθώς και performer ινδικών χορών στη Φινλανδία και το εξωτερικό.

                Η VINATHA SREERAMKUMAR από την Ισπανία, χορεύτρια, χορογράφος και επιχειρηματίας από την Chennai της Ινδίας με έδρα τη Μαδρίτη, εκπαιδεύτηκε στο Bharatanatyam, την κλασσική μουσική της Νότιας Ινδίας (Carnatic) και το Σανσκριτικό θέατρο, υπό την καθοδήγηση του γκουρού της Smt. Nandini Ramani, από την ηλικία των 4 χρόνων.

                Η ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΚΑΡΚΑΡΑΣΒΙΛΗ από τα 15 της χρόνια ασχολήθηκε με τον χορό της κοιλιάς. Είναι δασκάλα και χορεύτρια Παραδοσιακών και Σύγχρονων Ανατολίτικων Χορών και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις (κύπελλα και χρυσά μετάλλια) σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Bellydance.

             deltio typou a1 (27)   Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ είναι απόφοιτος Επαγγελματικής Σχολής Χορού και ξεκίνησε την συνεχόμενη έως σήμερα καριέρα της σαν καθηγήτρια χορού στον κλασικό και σύγχρονο χορό. Ειδικεύτηκε στο Tribal Fusion Bellydance με στοιχεία σύγχρονου χορού. Συμμετέχει σαν χορεύτρια σε διάφορες παραστάσεις και διεθνή φεστιβάλ.

                Για 1η φορά στην Ελλάδα έρχεται από το Χονγκ Κονγκ η δασκάλα και χορογράφος OXANA BANCHSHIKOVA με την ομάδα BEYOND BοllywoodH Oxana εκτός από την εκπαίδευσή της σε Υoga και Pilates, έχει εκπαιδευτεί και στον κλασσικό ινδικό χορό Bharatanatyam και είναι ιδρύτρια και διευθύντρια, από το 2009, της Cosmic Dance Company.

                Οι  BOLLYFLEX από τη Μεγάλη Βρετανία, oι TARANG από τη Ρωσία, οι SANAM από τη Λιθουανία, οι INDRADANCEαπό τη Ρουμανία, οι HIDE από τη Φινλανδία, οι ALGAZARA και ESPACIO INDIA από την Ισπανία, οι BOLLY DEEWANI και οιLADKIYON KA SWAG από τη Γαλλία, οι KASHNI DANCE από την Πορτογαλία και οι Ελληνίδες BELLYHOOD είναι μερικά μόνο από τα γκρουπ που θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης.

           03. TARANG     Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ, (5 – 7 Ιουλίου 2019), θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, μίνι Bazaar αλλά και Ινδικό φαγητό, ένα χαρούμενο Beach partyκαλωσορίσματος και πολλές άλλες δραστηριότητες. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την 1η ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO).

 

                Ας γίνουμε όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ” όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

ARTISTIC_STUDIO_PROSKLHSH_20x9cm_SAVVATO_S_K-02 

www.orientalexpression.grinfo@orientalexpression.gr

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*