salamisol@gmail.com

1ο Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού

annat

1ο Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού

από την Άννα Σεβαστή Τζίμα

και τις Μορφές Έκφρασης

Για παιδαγωγούς: νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές , μουσικοπαιδαγωγούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, δασκάλους χορού και εικαστικών, θεατρολόγους – καλλιτέχνες: ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, ζωγράφους.

Παιχνίδι, λέμε πως είναι τα πάντα, η ζωή, ο ήλιος που ανατέλλει, η θέση μας στον κόσμο, τα πόδια μας που πατάνε πότε στη γη και πότε στον ουρανό, η σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με τα παιδιά, με το χώρο και το χρόνο! Παιχνίδι, λέμε πως είναι τα πάντα… μα χρειαζόμαστε κι έναν μικρό χώρο μέσα σε αυτό το παιχνίδι, όπου θα μπορούσαμε να  προπονηθούμε, να  μάθουμε και να δοκιμάσουμε, να διασκεδάσουμε, και να περάσουμε ωραία, χρειαζόμαστε έναν καθρέφτη που να αντανακλά τη δική μας ματιά σε αυτό το παιχνίδι: το θέατρο! Θεατρικό παιχνίδι, λοιπόν ως ένα εργαλείο μάθησης, εξερεύνησης και  επικοινωνίας…

Προϋποθέσεις για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο:

Προκειμένου να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο απρόσκοπτα, θα πρέπει να συμφωνείτε στις 2 παρακάτω δηλώσεις:

  1. Τα παιδιά δεν είναι μπελάς, ούτε είναι προβληματικά όντα, δεν χρήζουν ειδικής αγωγής για να κοινωνικοποιηθούν αλλά και δεν αποτελούν απειλή για τον «όμορφο και λογικό μας κόσμο»!
  2. Θα ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά να γίνουν πιο ικανά να αντιλαμβάνονται τον κόσμο και όχι να γίνουν πιο «όπως πρέπει».

Εάν συμφωνείτε με τις 2 παραπάνω δηλώσεις σας προσκαλώ κοντά μου για να σας μεταφέρω την 11ετή μου εμπειρία και γνώση στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού και θεάτρου. Ευελπιστώ αυτό το σεμινάριο να γίνει και αφορμή για την συνεύρεση εξαιρετικών ανθρώπων, αλλά και μελλοντικών συνεργατών στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της καλλιτεχνικής δράσης για παιδιά.

Σας ευχαριστώ πολύ

Άννα Σεβαστή Τζίμα

Τηλέφωνα για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: 210 3464903, 210 3464002.

1ος κύκλος : 4 συναντήσεις από 29 Απριλίου έως 20 Μαΐου 2015.

Κάθε Τετάρτη από τις 19:00 – 22:00 (σύνολο 12 ώρες). Συμμετοχή:50 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει ο 1ος κύκλος: παιχνίδια επικοινωνίας, παιχνίδια γνωριμίας, γίνομαι ομάδα, η πρώτη μου εμφάνιση στο κοινό, μικρά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού….

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας! Δηλώστε συμμετοχή άμεσα

Άννα Σεβαστή Τζίμα

Σπούδασε Θέατρο, Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, και το Μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Οrff στις Μορφές Έκφρασης με τον Θωμά Κινδύνη, Πολυφωνικό Τραγούδι Ηπείρου με τον Βαγγέλη Κώτσου, βασικές αρχές σκηνοθεσίας με τον Στάθη Λιβαθινό και τον Τσέζαρι Γκραουζίνι.

Το 2003 ίδρυσε το παιδικό  στέκι των Μορφών Έκφρασης, με το όνομα «Παιδί & Τέχνη» το οποίο δραστηριοποιείται τόσο στην καλλιτεχνική δράση και έκφραση των παιδιών: με απογευματινά εργαστήρια, καλοκαιρινά καλλιτεχνικά camp, εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, όσο και στην επαφή τους με τον κόσμο, και το παραμύθι, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και προγράμματα που μεταφέρουν το θέατρο στην εκπαίδευση.

Έχει συνεργαστεί με την Κάρμεν Ρουγγέρη ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, τον Γιώργο Φακανά ως δασκάλα και σκηνοθέτης , και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μεγάλης έκτασης  προγράμματα, τα οποία παρακολούθησαν χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα αλλά και την Κύπρο.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει παιδικά θεατρικά έργα: «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», «Το παιδί και το κουδουνάκι», «Ο Χιχι και η Χαχά», «Η μαγική σοφίτα», «Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ», «Ο Παππούς μου ο Γεράσιμος» και έχει δημιουργήσει δεκάδες εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις.

Το 2013 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της παράσταση για ενήλικο κοινό, με την Πειραματική ομάδα των Μορφών Έκφρασης, με θέμα τη ζωή και το έργο του Erik Satie. Η παράσταση με τίτλο «Έξι σκίτσα για τον αόρατο κόσμο του Erik Satie» παρουσιάστηκε στο 1ο Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών». Επίσης έχει σκηνοθετήσει με το μιούζικαλ «Cats: Όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας» με την καλλιτεχνική ομάδα του ωδείου Τέχνης Γ. Φακανά.

About the Author

Related Posts