salamisol@gmail.com

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ

frank

ΧΥΤΗΡΙΟ- ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ

των Frances Goodrich and Albert Hacket

 

 

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών μετά τη Βίβλο! Την ίδια σαρωτική επιτυχία έχει και το ομώνυμο θεατρικό έργο όποτε και όπου ανέβει στο θέατρο. Στο παρελθόν η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε    γνωστή αθηναική σκηνή σε μετάφραση της Βάσιας Παναγοπούλου-Δημήτρη Μοθωναίου, και έτσι επιλέχθηκε να παρουσιαστεί εκ νέου στο θέατρο Χυτήριο τη φετινή σεζόν 2014-15, σε νέα σκηνοθετική προσέγγιση και με καινούριο cast. Βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φρανκφούρτη, το έργο των Φράνσες Γκούντριχ και Αλμπερτ Χάκετ,  παραμένει ένα έργο διαχρονικό, που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας.  Η πρώτη του έκδοση έγινε το 1947 στην Ολλανδία και το 1952 στην Αμερική. Από τότε μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα  Το μεγάλο κοινό που επιλέγει να παρακολούθησει την παράσταση είναι φοιτητικό και μαθητικό. Βέβαια είναι η επιλογή κάθε οικογένειας που θέλει να παρακολουθήσει καλό θέατρο και μαζί, ένα έργο – σύμβολο.  Η διδασκαλία αποσπασμάτων στη λογοτεχνία της Β” γυμνασίου, αλλά και η αναφορά στο πρόσωπο της Άννας Φρανκ στους μαθητές Λυκείου και Δημοτικού, κάνει τους εκπαιδευτικούς να έχουν προτεραιότητά τους την παρακολούθηση της συγκεκριμένης παράστασης.   Το έργο είναι αδιαμφισβήτητα επίκαιρο και στις μέρες που βιώνει η κοινωνίας μας γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο δίνοντας μαθήματα ζωής.

 

Η παράσταση συνεχίζεται με επιτυχία, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει παραστάσεις για σχολεία και εκτός της έδρας της , κατόπιν συνενόησης με κατά τόπους σχολικές περιφέρειες. Είναι κατάλληλη για γκρουπ μαθητών ή ομάδων (φροντιστήρια, σύλλογοι) τόσο ενηλίκων όσο και ανηλίκων. Δέχεται μαθητές και στη διάρκεια βραδινών παραστάσεων.

Πρωινες παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνενόησης

 

Ημέρες παραστάσεων:

Παρασκευή στις 20.00 και Σαββατοκύριακο στις 18.30

Τιμές εισιτηρίων:

Νέο!!!Προσφορά: Παρασκευή γενική είσοδος 12 ευρώ

Τιμές εισιτηρίων για Σαβ/κα:18 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό),

12 ευρώ (ανέργων, μαθητικό)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 8 ευρώ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:  από 10 ευρώ

 

 

Θέατρο Χυτήριο: Ιερά Οδός 44, 10435  (δίπλα στο μετρό Κεραμεικός)

Πληροφορίες /κρατήσεις:   

Δήμητρα Γρηγορέα τηλ 6976104700 (για σχολεία, γκρουπ)

dgrigorea@gmail.com

ταμείο του θέατρου: τηλ. 2103412313 (ώρες 16.00-22.00)

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Προπώληση: www.viva.gr (Public, Παπασωτηρίου,Seven spots)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοεν

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης

Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου/ Δημήτρης Μοθωναίος Σκηνικά/ Κουστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Παπαδοπούλου

 

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

 

Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Γρηγορέα

 

Παραγωγή: Θέατρική Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς- Βάσια Παναγοπούλου

 

ΔΙΑΝΟΜΗ:

 

Όττο Φρανκ: Γιάννης Νταλιάνης

Εντίθ Φρανκ: Κερασία Σαμαρά

Άννα Φρανκ: Σταυρούλα Μάκρα

Μαργκότ Φρανκ: Μαρία Μοσχούρη

Κύριος βαν Ντάαν : Χάρης Σώζος

Κυρία βαν Ντάαν : Τζούλη Σούμα

Πέτερ βαν Ντάαν : Δημήτρης Μαχαίρας

Μιπ Γκις :Μαρλέν Σαϊτη

Κύριος Ντούσσελ : Σαράντος Γεωγλερής

 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ:

Το καλοκαίρι του 2012 το θέατρο Χυτήριο αναλαμβάνει η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου με όραμα    να δημιουργηθεί στην καρδιά της Αθήνας ένα σημείο πολιτισμού φιλικό σε νέους καλλιτέχνες και για όλες τις τέχνες. Οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΗΡΙΟΥ περιλαμβάνουν ΘΕΑΤΡΟ   (150   θέσεων), Cafe/Bar  (στο  οποίο  πραγματοποιούνται  καθημερινά  εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας και μουσικές συναντήσεις/συναυλίες) και έναν υπέροχο κήπο ίσως τον μοναδικό στο Γκάζι, όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του παρακολουθώντας θέατρο ή ακούγοντας μουσική.

 

Βρίσκεται σε σημείο που εξυπηρετεί ιδιαίτερα τόσο την πρόσβαση όσο και την στάθμευση (επί της Ιεράς Οδού 44), πολύ κοντά στην πλατεία Κεραμεικού, δύο λεπτά από τον σταθμό του μετρό  και     εκτός  του  δακτυλίου σε  μια  περιοχή  ταυτισμένη  με  τον  πολιτισμό  δίπλα  στην Τεχνόπολη. Η παρουσία του γνωστού και βραβευμένου bartender Θέμη Μανώλη ενισχύει το προφίλ του χώρου. Ο Θέμης ετοιμάζει μερικά από τα πιο όμορφα και γευστικά κοκτέιλ και είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει με χαμόγελο.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

Την πα ρ ά σ τ α σ η σκηνοθετεί ο μεταφραστής,   σκηνοθέτης   και   καλλιτεχνικός διευθυντής   της Δραματικής Σχολής Ίασμος, ο Αλέξανδρος Κοέν, το όνομα του οποίου έχει ταυτιστεί με πολλές αξιόλογες παραστάσεις .

 

Το   έργο   έχει μεταφραστεί  με  φροντίδα  από  τους  ηθοποιούς Βάσια  Παναγοπούλου  και Δημήτρη Μοθωναίο και έχει ξαναπαρουσιαστεί στην ίδια μετάφραση στο παρελθόν με επιτυχία σε  άλλη  αθηναική  σκηνή.  Τα  σκηνικά  και  τα  κουστούμια  ανήκουν  στο  έμπειρο Κωνσταντίνο Ζαμάνη και οι φωτισμοί στην Χριστίνα Θανάσουλα.

 

Οι έμπειροι ηθοποιοί Γιάννης Νταλιάνης, Κερασία Σαμαρά, Χάρης Σώζος, Σαράντος Γεωγλερής και Τζούλη Σούμα ανεβαίνουν στη σκηνή του Χυτηρίου και μαζί με τους νεότερους Σταυρούλα Μάκρα,  Μαρία  Μοσχούρη,  Δημήτρη  Μαχαίρα  και  Μαρλέν  Σαίτη σχηματίζουν  ένα  πολλά υποσχόμενο θίασο.

 

Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?

About the Author

Related Posts