salamisol@gmail.com

Συνέντευξη της Έλενας Ζανταρίδου στο salamisol.gr

Ελενα Ζανταρίδου

 H  Έλενα Ζανταρίδου είναι από την Έδεσσα και ζει στην Θεσσαλονίκη.

Έχει κάνει μουσικές σπουδές στο κλασσικό τραγούδι και είναι δασκάλα παραδοσιακού βιολιού.

Απόφοιτη του τμήματος Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα, έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ελλάδας.

Η πρώτη της δισκογραφική απόπειρα έγινε το 2012 με το maxi single «Χρόνια αθωότητας» που κυκλοφόρησε από τηνCulture music, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το cd «Έρημη καρδιά» σε στίχους και μουσική του Κώστα Φαλκώνη από τηνPolymusic.

Φέτος επανακυκλοφόρησε το Remix του τραγουδιού  «Χρόνια αθωότητας» σε στίχους και μουσική του Θάνου Χασιώτη. Την παραγωγή επιμελήθηκε ο Γιάννης Δαμιανίδης και κυκλοφορεί από την Culture for music. Το τραγούδι αποτελεί ένα μελωδικό παράπονο και μία μελωδική έκφραση οργής για την εποχή μας…και τη χαμένη αθωότητα.

 Να λοιπόν τι είπε αναλυτικότερα στο salamisol.gr:

1.Έλενα η επαγγελματική ενασχόληση σου με το τραγούδι πότε ξεκίνησε και με ποια αφορμή;

Ξεκίνησε από πολύ μικρή….Συγκεκριμένα από την ηλικία των 10 ετών περίπου όταν κ ανακάλυψα το πάθος μου για την μουσική…Ύστερα όλα πήραν το δρόμο τους.

2.Νέο τραγούδι και ήδη κάνει επιτυχία,το ακούμε σε πολλά ραδιόφωνα με τίτλο «Χρόνια αθωότητας»  σε μια διαφορετική version πες μας λίγα λόγια;

Το τραγούδι αυτό πρωτοκυκλοφόρησε το 2012 με μια διαφορετική προσέγγιση

Φέτος μετά από 5 χρόνια και πιστεύοντας πολύ σε αυτό το τραγούδι συμφωνήσαμε με τον Θάνο Χασιώτη(τον δημιουργό του τραγουδιού) να το εκμοντερνίσουμε κατά μια έννοια…Να έχει ουσιαστικά μια πιο σημερινή ενορχήστρωση για να μπορέσει να το ακούσει μεγαλύτερη μερίδα κόσμου…Σε αυτό μας βοήθησε πολύ ο Γιάννης Δαμιανίδης ο οποίος επιμελήθηκε την παράγωγη και την ενορχήστρωση…το τραγούδι εκφράζει ένα μελωδικό παράπονο για την χαμένη αθωότητα του σήμερα…την αθωότητα που στέρησαν σε μας άλλα και σε τόσα νέα παιδιά στην δύσκολη περίοδο της μιζέριας κ της ψευτιάς.

 3.Πως νιώθεις όταν βλέπεις ότι μια δουλειά σου ταξιδεύει και γίνεται αποδεκτή με πολλή αγάπη από τον κόσμο;

 Αυτό με κάνει ευτυχή και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω τον δρόμο που ακολουθώ με ευλάβεια και αγάπη.

4.Ποια τραγούδια  ποια ακούσματα σε συγκινούν;

Αγαπώ πολύ την παραδοσιακή μουσική…Άλλωστε είναι και κάτι το οποίο έχω σπουδάσει…

5.Τι σε πνίγει στην σημερινή εποχή και τι σας κάνει αισιόδοξη;

 Μμμ πολύ καλή ερώτηση…Είναι τόσα πολλά…με πνίγει η αδικία , η ψεύτικοι άνθρωποι  και ο Τσίπρας(χαχχαχα)

Αισιοδοξία μου δημιουργούν οι νέοι άνθρωποι που πάρα την κρίση συνεχίζουν να έχουν θετική σκέψη και να κάνουν πράγματα που αγαπούν χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν

6.Πες μου δυο λόγια για τις συνεργασίες που έχεις κάνει ποιες από αυτές ξεχωρίζεις και γιατί;

Είμαι νέα στο χώρο κ ευλογημένη για τις συνεργασίες μου.

Πέρυσι είχα την τιμή κ την χαρά να μου γράψει δυο υπέροχα τραγούδια ο Δημιουργός Κώστας Φαλκώνης σε συνεργασία με τον Χρίστο.Γ.Παπαδόπουλο…Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το maxisingle με τίτλο «έρημη καρδιά».Ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ κ συνεχίζει να πηγαίνει πολύ καλά στα ραδιόφωνα αλλά και σε κάθε λάιβ εμφάνιση μου.χρόνια αθοώτητας

7.Θέλω κλείνοντας, να μου ξεχωρίσεις στη μέχρι τώρα πορεία σου δυο-τρεις στιγμές που ήταν πολύ σημαντικές για σένα;

Σημαντική ήταν η στιγμή της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς το 2012 από την culture music ,αλλά και οι στιγμές στο στούντιο κατά την δημιουργία του.

Η γνωριμία μου με τον κύριο Νίκο Μουρατίδη και η φιλοξενία του στο Καζάρμα φεστιβάλ όπου εκεί είχα την τύχη να γνωρίσω την κυρία Σοφία Βόσου..Σημαντική στιγμή επίσης είναι η ήμερα της ορκωμοσίας μου…Από κει και πέρα ξεκίνησε κ επίσημα η μουσική μου σταδιοδρομία.

8.Πες μου πως είναι μια καθημερινή σου μέρα στην όμορφη Ρόδο μάθαμε ότι αυτή την περίοδο βρίσκεσαι εκεί;

 Ναι βρίσκομαι εδώ τον τελευταίο χρόνο γιατί εργαζόμουν το χειμώνα στο μουσικό σχολείο και τώρα που είναι καλοκαιρινή περίοδος τραγουδώ σε διάφορους χώρους…Ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ..Οπότε όπως αντιλαμβάνεσαι η μέρα μου περνά με ευχαρίστηση αφού και πάλι ασχολούμαι με τη μουσική.

9.Kαί για το τέλος ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;

Προγραμματίζω τα επόμενα μουσικά κ δισκογραφικά μου βήματα αλλά και της επί σκηνής μου εμφανίσεις…

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*