salamisol@gmail.com

Μάνια Βλαχογιάννη στο salamisol.gr:»…η αληθινή ομορφιά,πηγάζει από την ψυχή…»

13174112_1299371276743646_8817190470611598421_n

1.Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή του βιβλίου ‘’Το Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ’’;

Λίγο μετά τη μόνιμη επιστροφή μου στην Ελλάδα ένιωθα την επιθυμία μιας βαθύτερης επικοινωνίας με τον κόσμο γύρω μου, μια εσωτερική ανάγκη να μοιραστώ εμπειρίες, εικόνες και ταξίδια ψυχής μέσα από τη συγγραφή στη δική μου γλώσσα.

Όταν μια αξιόλογη χορογράφος μου ζήτησε να γράψω κείμενα και στίχους για μια παράσταση Bollywood έγινε η αφορμή για να γεννηθεί στα βάθη της Ανατολής το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ».

 

2.Θα θέλατε να τονίσετε κάποια ιδιαίτερα μηνύματα μέσα από το βιβλίο σας;

Μέσα από τη συναρπαστική και συνάμα σαγηνευτική ιστορία αγάπης και τιμής της Ναλιμάρ και του Σαχριμάν θέλησα να επισημάνω το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, συνειδητών και μη και το νόημα της πραγματικής τόλμης όχι για να κατακτήσουμε τον κόσμο αλλά για να ακολουθήσουμε την εσωτερική μας φωνή. Επίσης θέλησα να τονίσω την αληθινή ομορφιά, η οποία πηγάζει από την ψυχή και όχι από την ύλη, την πραγματική ευλογία που χαρίζει μια αγνή αγάπη και τη σημασία της πίστης σε υψηλά ιδανικά ως δύναμη μεταμόρφωσης της ζωή μας στο αέναο ταξίδι μας για την αναζήτηση της αληθινής ευτυχίας.

3.Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σας;

Το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» είναι ένα λογοτεχνικό έργο δοσμένο εξ ολοκλήρου σε ποιητική σχεδόν μορφή. Ολόκληρη η ιστορία, αφήγηση και διάλογοι, είναι γραμμένη σε 247 μεγάλα 15σύλλαβα – 14σύλλαβα τετράστιχα όπου το καθένα από αυτά έχει ανάμεσα στον δεύτερο και τέταρτο στίχο μια ξεχωριστή ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία.

Ήταν μεγάλη πρόκληση να μπορέσω να αποδώσω συγγραφικά μια ιστορία με πολλούς ήρωες και παράλληλη αφήγηση φροντίζοντας να κρατήσω σταθερή τη ροή και συγκεκριμένο το ρυθμό στο λόγο,

δίχως να επαναλαμβάνομαι και χωρίς να αλλοιωθεί ούτε στιγμή η ποιότητα του.

 

4.Πόσο καιρό κάνατε να γράψετε το βιβλίο;

Το κείμενο ολοκληρώθηκε μετά από 2 περίπου χρόνια, για να ακολουθήσει η εικονογράφηση του με τα χρώματα της Ανατολής από την εξαιρετική εικονογράφο Θωμαή Ζωγράφου, με την οποία ολοκληρώθηκε το βιβλίο οπτικά.  

Παράλληλα το κείμενο μου ενέπνευσε ως λιμπρέτο το συνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει μουσική για 20 τραγούδια και

14 μουσικές γέφυρες με αφήγηση, χορό και διαλόγους, δίνοντας του έτσι παράλληλα τη μορφή μιας νέας μοντέρνας Όπερας (Μιούζικαλ) διάρκειας 130 λεπτών με τον ομώνυμο τίτλο.

Χρειάστηκαν άλλα 2 περίπου χρόνια για να ηχογραφηθεί ολόκληρο το έργο με τη συμμετοχή εκλεκτών ερμηνευτών του μουσικού θεάτρου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί μαζί με 75λεπτο CD, το οποίο περιέχει τραγούδια και αποσπάσματα από το ηχογραφημένο Μιούζικαλ.   

 

5.Θα μας αναφέρετε 2-3 πολύ αγαπημένα σας βιβλία και τους λόγους που σας έκαναν να τα αγαπήσετε;

«Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ένα πραγματικό αριστούργημα για τη δύναμη του έρωτα και τη νίκη του ενάντια στο χρόνο.

Οι «Βαλκυρίες» του Πάουλο Κοέλιο, ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο σε τρίτο πρόσωπο που διαπραγματεύεται τη διαδρομή προς την ανακάλυψη της εσωτερικής μας δύναμης και την ουσία της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων.  

«Τα 9 πρόσωπα του Χριστού» του Ευγένιου Ουίτγουερθ, ένα βιβλίο γύρω από την μυστική αληθινή θρησκεία που κρύβεται πίσω απ’ όλες τις θρησκείες, ένα βιβλίο αποκάλυψη.

 

6.»Νοθευμένη Αγάπη» είναι ο τίτλος της δέκατης δισκογραφικής σας δουλειάς,αλήθεια γιατί αυτός ο τίτλος;

«Νοθευμένη Αγάπη» είναι επίσης ο τίτλος του ενός από τα τρία τραγούδια που περιλαμβάνει αυτή η δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ερωτική μπαλάντα, ένα κομμάτι που αγάπησα από την πρώτη στιγμή τόσο για τη μουσική του όσο και για τον ιδιαίτερο στίχο – θέμα που πραγματεύεται.

 

7.Πείτε μας λίγα λόγια για τους συντελεστές ;

Το maxi single  «Νοθευμένη Αγάπη», το οποίο από τις πρώτες ώρες της επίσημης κυκλοφορίας του βρέθηκε στην #1 θέση των GREECE – TOP 100, είναι ο τίτλος της δέκατης δισκογραφικής δουλειάς μου, δεν αποτελεί όμως πλέον την τελευταία δισκογραφική μου δουλειά.

Μετά από αυτό ακολούθησαν τρεις ακόμη νέες δισκογραφικές μου συνεργασίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Με τη «Νοθευμένη Αγάπη» εγκαινίασα τη συνεργασία μου με τον ιδιαίτερα χαρισματικό συνθέτη Δημήτρη Πικράκη.  

Το maxi single περιλαμβάνει 3 τραγούδια με διαφορετικό μουσικό ύφος. Την ερωτική μπαλάντα «Νοθευμένη Αγάπη» διαδέχεται η «Νεράιδα Ζωή» με jazz latin χαρακτήρα και το «Γίνε» με pop διάθεση.

Τους στίχους υπογράφουν η Στέλλα Μουδάτσου και η Χριστίνα Αλλογογιάννη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσεγμένη και ποιοτική δουλειά από μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών και κορυφαίων μουσικών, όπως η Ζωή Τηγανούρια στο ακορντεόν.   

 

8.Ποια είναι τα δικά σας όνειρα για το μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό-καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Όσον αφορά την προσωπική μου δισκογραφία θα ήθελα να συνεχίσω και να διευρύνω τη συνεργασία μου με τους ταλαντούχους συνθέτες που ήδη συνεργάζομαι.

Ένα μεγάλο – όνειρο στόχος μου είναι να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό το Μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ».

Σε προσωπικό επίπεδο θα έκανα την ευχή να έχω στο μέλλον περισσότερο χρόνο για τους αγαπημένους μου ανθρώπους και για όμορφη προσωπική ζωή.

 

9.Με ποιο τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας το αναγνωστικό σας κοινό;

Μπορεί εύκολα να επικοινωνήσει μέσω της καλλιτεχνικής σελίδας μου στο Facebook:

https://www.facebook.com/ManjaVlachogianni.gr/

της προσωπικής μου σελίδας:

https://www.facebook.com/mania.vlachogianni

του Twitter:

https://twitter.com/manja_vl

και του προσωπικού μου blog, όπου μπορεί να βρει τα πάντα γύρω από τη καλλιτεχνική μου πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και τη συγγραφή.

https://vmanjanni.wordpress.com/

 

10.Έχετε ήδη κάποιο επόμενο βιβλίο στο μυαλό σας;

Στο μυαλό μου για το μέλλον έχω το δεύτερο μέρος για το

«Αστέρι της Ερήμου» που κατά έναν τρόπο έχω ήδη προετοιμάσει στο πρώτο βιβλίο μου.

Η ιστορία της Ναλιμάρ και του Σαχριμάν έχει πολλά συναρπαστικά γεγονότα – κεφάλαια ακόμη, το ίδιο και οι ιστορίες του Αγγέλου με τα σπασμένα φτερά και της σατανικής – τρελής πλέον βασίλισσας.

Παράλληλα σε λίγους μήνες πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ποιητές – συγγραφείς, στο οποίο μου ζητήθηκε και θα συμμετάσχω με χαρά με 10 ποιήματα – κείμενα μου.

Το βιβλίο αυτό πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει με CD.

 

11.Tο «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» παίρνει σάρκα και οστά και θα ανέβει στο Βεάκειο το Σεπτέμβριο, είναι ή πραγματοποίηση ενός ονείρου;

Το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» δεν παίρνει τώρα σάρκα και οστά.

Έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία του σε θεατρικές σκηνές τον Ιανουάριο 2016 κάνοντας την πρεμιέρα του στη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ.

Ακολούθησαν παραστάσεις σε μικρότερες και μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές όπως το Θέατρο Pierce – Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος,

ο Πολυχώρος Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας κ.ά.

Η παράσταση στο Βεάκειο Θέατρο την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου θα είναι

η 8η κατά σειρά παρουσίαση της Μοντέρνας Όπερας – Μιούζικαλ και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την πορεία του έργου.

Το ιδιαίτερο στην παράσταση αυτή είναι η σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου με επί κεφαλής την Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΛΣΚ, σοπράνο Ιόλη Μουστερή, η οποία θα ερμηνεύσει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους έργου και ο παράλληλος φιλανθρωπικός σκοπός της εκδήλωσης.  

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η στήριξη του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, συνδιοργανωτή φορέα της παράστασης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν όλες οι παρουσιάσεις του έργου.   

 

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*